ua en ru

В гори краще не ходити. Як виглядають засніжені Карпати (фото, відео)

В гори краще не ходити. Як виглядають засніжені Карпати (фото, відео) Фото: Сніг у Карпатах 30 вересня 2024 року (Західне регіональне управління ДПСУ)

У ніч на 30 вересня у західних регіонах України значно похолодало – температура повітря знизилася, а у Карпатах випав перший сніг.

Про це розповідає РБК-Україна із посиланням на Державну службу із надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Рятувальники показали, як виглядають засніжені гори. Відео знято зранку 30 вересня на горі Піп Іван, що в Івано-Франківській області.

У ДСНС зазначають, що температура повітря на горі Піп Іван становила -5°С. Також були зафіксовані сильні пориви вітру.

Туристів закликають не нехтувати безпекою та утриматися від туристичних походів. Водночас тим, хто все ж вирішив йти в гори радять взяти з собою теплі рукавиці, бафи для захисту шиї та обличчя, надягати кілька шарів теплого одягу та зимове взуття.

Фотографії засніжених українських гір показало також Західне регіональне управління Держприкордонслужби України на своїй сторінці у Facebook.

В гори краще не ходити. Як виглядають засніжені Карпати (фото, відео)В гори краще не ходити. Як виглядають засніжені Карпати (фото, відео)В гори краще не ходити. Як виглядають засніжені Карпати (фото, відео)В гори краще не ходити. Як виглядають засніжені Карпати (фото, відео)В гори краще не ходити. Як виглядають засніжені Карпати (фото, відео)Перший сніг у Карпатах 30 вересня (фото - Західне регіональне управління ДПСУ)