ua en ru

Голова Єврокомісії заявила, що переконувала Сі Цзіньпіна поговорити з Зеленським

Голова Єврокомісії заявила, що переконувала Сі Цзіньпіна поговорити з Зеленським Фото: голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн (GettyImages)

Сьогодні, 6 квітня, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що під час зустрічі з китайським лідером Сі Цзіньпіном переконувала його поговорити з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

За даними видання, фон дер Ляєн під час зустрічі обговорювала з Сі Цзіньпіном дисбаланси в торгівлі між ЄС і Китаєм, висловила глибоку стурбованість ЄС ядерними загрозами, розташованими в Білорусі, і сказала, що позиція Китаю в Раді безпеки ООН дає йому відповідальність використовувати свій вплив у дружбі з Росією.

"Важливо, щоб ми сьогодні разом обговорили всі аспекти цих відносин... особливо в нинішньому "нестабільному геополітичному середовищі",- сказала вона.

Нагадаємо, сьогодні також відбулась зустріч Сі Цзіньпіна з президентом Франції Еммануелем Макроном, де французький лідер заявив, що розраховує, що Китай допоможе у врегулюванні війни Росії проти України та поверне сторони за стіл переговорів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та особисті дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.