ua en ru

Глава МЗС Польщі закликав дозволити Україні бити західною зброєю вглиб Росії

Глава МЗС Польщі закликав дозволити Україні бити західною зброєю вглиб Росії Фото: міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський (Getty Images)

У Польщі не розуміють позиції Сполучених Штатів Америки щодо заборони для України бити західною зброєю вглиб території Росії. ЗСУ мають отримати дозвіл на далекобійні удари.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського у коментарі CNN.

Сікорський зазначив, що до усіх держав світу у разі ведення бойових дій існують обмеження, визначені міжнародним гуманітарним правом, проте Росія систематично ігнорує їх.

"Я був у Львові, і там російська ракета вбила цілу родину. Батько дивився, як з-під завалів дістають тіла його дружини та трьох доньок", - нагадав польський міністр.

Він додав, що Росія системно нищить українську енергетичну інфраструктуру і вже зруйнувала близько 70% об’єктів.

"Ракета, яка вбила львівську родину, була випущена російським бомбардувальником, що летів над територією РФ і злетів з російського аеродрому. Назвіть мені хоч одну причину, чому Україна не повинна мати можливості знищити того бомбардувальника, вдаривши по тому летовищу. Жертва агресії має право оборонятися, у тому числі ударами по території агресора", - наголосив Сікорський.

Глава МЗС Польщі також нагадав, що з серпня українські війська вже перебувають у Курській області РФ, натякаючи, що це мало б розвіяти побоювання західних союзників щодо реакції Кремля на перетин "червоних ліній".