ua en ru

Глава Єврокомісії про вступ України до ЄС: не може бути "сірих зон" навколо Європи

Глава Єврокомісії про вступ України до ЄС: не може бути "сірих зон" навколо Європи Фото: президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн (Getty Images)

Російська агресія спрямована не лише проти України. Це повноцінна атака на демократію та цінності Заходу, тому кожна країна у Європі має зробити свій вибір: або вона підтримує російського диктатора Володимира Путіна, або стоїть на боці демократії.

Про це заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час щорічної Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

За словами фон дер Ляєн, європейці дедалі більше усвідомлюють, що поведінка Росії дедалі більше впливатиме на їхнє життя, і це також підстава для широкої підтримки кроків щодо інтеграції України до Європейського Союзу.

"Той процес входження (України до ЄС - ред.), який відбувається зараз, є величезним кроком вперед. Ми розуміємо, що не може бути "сірих зон" навколо Європи. Ви маєте вирішити: або ви з Путіним, або ви з демократіями. Або ви залишаєтеся з автократами, або поважаєте наші цінності. Ми хочемо, щоб Україна і Західні Балкани були в нашій європейській родині, тому що вони належать до неї", - наголосила президент Єврокомісії.

Фон дер Ляєн також висловила переконання, що продовження допомоги для України та ухвалення відповідного закону й фінансового пакета відповідає інтересам Америки, оскільки йдеться не просто про війну проти України, а про спробу Путіна дестабілізувати демократію як таку.

Мюнхенська безпекова конференція

Президент Володимир Зеленський цього року особисто бере участь у Мюнхенській конференції з безпеки. Минулого року він виступив в онлайн-форматі.

Сьогодні президент виступив на Мюнхенській конференції. Головною темою була загарбницька війна в Україну, яку розв'язала Росія. Також глава держави зробив декілька заяв про Авдіївку, Трампа, Путіна.

Головні заяви Зеленського на Мюнхенській конференції - у нашому матеріалі.

Також у Мюнхені президент зустрівся з прем'єрами Данії, Нідерландів, президентом Азербайджану та віце-президенткою США.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.