ua en ru

Гідна відповідь. США атакували об'єкти "Хезболла" в Іраці

Гідна відповідь. США атакували об'єкти "Хезболла" в Іраці Фото: США помстилися Хезболла за атаку безпілотником по базі в Іраку (Getty Images)

Армія Сполучених Штатів вдарила по об'єктах угруповання руху "Катаїб Хезболла". Атака стала відповіддю на удар безпілотником по американській базі в Іраку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву спікерки Білого дому Ендріен Вотсон.

Зазначається, що вранці 25 грудня на півночі Іраку американські військовослужбовці були атаковані безпілотником з одностороннім керуванням. Внаслідок удару троє військових були поранені, один із них перебуває у важкому стані.

Відповідальність за атаку взяло на себе ополчення "Катаїб Хезболла" та пов'язані з ним угруповання, що діють під егідою підтримуваних Іраном бойовиків.

У відповідь, президент США Джо Байден наказав Міністерству оборони підготувати варіанти відповіді.

"Варіанти були озвучені президенту під час телефонної розмови з міністром оборони Ллойдом Остіном і членами президентської команди з національної безпеки. Під час розмови президент наказав завдати ударів по трьох об'єктах, що використовуються "Катаїб Хезболла" і пов'язаними з нею групами, зосередившись на діяльності безпілотних літальних апаратів", - повідомляє Білий дім.

Атаки Ізраїлю по об'єктах руху Хезболла

Підтримувані Іраном бойовики "Хезболли" регулярно обстрілюють ракетами ізраїльські аванпости та сили на кордоні.

У середу, 20 грудня, винищувачі армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) атакували оперативний командний центр "Хезболли" у Лівані.

Раніше сили і засоби ізраїльської ППО перехопили один із літаків, що проникли на територію країни з Лівану. Інші два зазнали катастрофи.

Ізраїль може почати наземну війну проти "Хезболли", щоб відкинути їх на 20 кілометрів від власних кордонів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.