ua en ru

Генератор стоїть на вулиці: рятувальники розповіли, що робити під час дощу

Генератор стоїть на вулиці: рятувальники розповіли, що робити під час дощу Фото: яких правил варто дотримуватися, ховаючи генератор від дощу (Getty Images)

Для того, щоб генератор не намочив дощ, можна зробити спеціальний навіс. При цьому обов'язково треба дотриматись декількох важливих правил.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ДСНС України.

"Найголовніше правило - ні в якому разі не вносити генератор у приміщення: на балкон, у під’їзд, магазин чи кав’ярню. Адже під час роботи виділяються токсичні речовини, від яких можна отруїтися", - розповіли у ДСНС.

Рятувальники наголошують, що генератор має завжди залишатися на вулиці, але ви можете подбати про спеціальний навіс, який захистить прилад від опадів. Але важливо врахувати наступне:

  • Заховавши генератор під накриття, до нього має бути доступ чистого прохолодного повітря.
  • Якщо ви заховали генератор у спеціальний контейнер, потрібно передбачати систему виведення вихлопних газів.
  • Генератор не повинен перегріватись.

Відключення світла в Україні: важливі моменти

В Україні останні місяці спостерігається важка ситуація в енергосистемі. Вона пов'язана із шістьма масивованими атаками по Україні, які влаштувала РФ, починаючи з 22 березня. Одна з останніх атак сталася вже у червні.

Зокрема, українці вже підлаштувалися під графіки світла. Але фахівці радять піти далі і купувати лише ті продукти, які можна довше зберегти в умовах без світла. Зокрема, раніше РБК-Україна зібрало список продуктів, які довго можуть зберігатися без холодильника, а дієтолог склала приклад меню.