ua en ru

"Газпрому" не вистачає танкерів для експорту СПГ. Reuters розповіло, що придумали росіяни

"Газпрому" не вистачає танкерів для експорту СПГ. Reuters розповіло, що придумали росіяни Архівне фото: "Газпрому" не вистачає танкерів для експорту СПГ (рос ЗМІ)

Компанії "Газпром" не вистачає танкерів для експорту російського скрапленого природного газу, тому їй доводиться використовувати для цього специфічні установки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Зазначається, що компанія використовує плавучу установку для зберігання та регазифікації як танкер для експорту скрапленого природного газу зі свого заводу СПГ "Портова" в Балтійському морі.

Видання пише, що "Маршал Василевський" зазвичай використовують для постачання до Калінінградської області РФ і забезпечення її газової безпеки в разі порушення трубопровідних поставок із сусідніх країн.

"Його використання як експортного судна передбачає брак танкерів льодового класу для перевезення СПГ", - написали журналісти.

Видання дізналося, що "Маршал Василевський" 9 травня відвантажив ЗПГ із "Портовой СПГ" і попрямував через Ла-Манш. Пункт призначення невідомий, але прибуття танкера очікується 27 червня.

"Маршал Василевський"

Єдина плавуча регазифікаційна установка в Росії, призначена для зберігання, перевезення та регазифікації (переведення газу зі зрідженого в газоподібний стан) зрідженого природного газу.

Створена на базі газотранспортного танкера; потужність - 2,7 млрд кубометрів газу на рік, встановлена в Калінінграді.