ua en ru

Газотранспортна компанія Литви передасть Україні автомобілі та генератори

Газотранспортна компанія Литви передасть Україні автомобілі та генератори Ілюстративне фото (Getty Images)

Правління литовського оператора газотранспортної системи Amber Grid схвалило передачу Україні 55 автомобілів і чотирьох генераторів у рамках гуманітарної допомоги. Загальна вартість допомоги становитиме майже 62 тисячі євро.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу компанії.

Автомобілі, що передаються, які раніше використовувалися в роботі газотранспортної системи, перебувають у хорошому стані і мають вік від 5 до 11 років. Компанія вирішила пожертвувати транспортні засоби, оскільки уклала новий договір оренди, і старі машини стали непотрібними.

Генеральний директор Amber Grid Немунас Бікнюс підкреслив значущість підтримки України.

«Наші 55 автомобілів, включно з позашляховиками з великим пробігом, допоможуть українським службам проводити ремонтні роботи та оперативно реагувати на зміни ситуації. Сподіваємося, що наша допомога стане моральним стимулом для інших підтримати Україну в її боротьбі за свободу», - заявив він.

Перші автомобілі будуть спрямовані резидентним службам України, а решта допоможуть у відновленні енергетичної інфраструктури, яка постраждала від війни.

З початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року Україна стикається з руйнуванням своєї енергетичної системи. Amber Grid раніше вже передавала Україні допомогу, зокрема генератори та обладнання для відновлення трубопроводів на суму 108 000 євро в червні 2023 року, а також обладнання у 2022 році.