ua en ru

Гауляйтер Сальдо пригрозив ударом по мосту через Дунай. У МЗС Молдови відреагували

Гауляйтер Сальдо пригрозив ударом по мосту через Дунай. У МЗС Молдови відреагували Фото: МЗС Молдови збирається викликати посла РФ після погроз ударів по мосту через Дунай (Getty Images)

МЗС Молдови збирається викликати російського посла "на килим" після погроз гауляйтера Володимира Сальдо вдарити мостом через Дунай після вибухів на Чонгарі 22 червня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на TVR Moldova

"Такі заяви є абсолютно неприйнятними. Ми не потерпимо подібних висловлювань, спрямованих проти Республіки Молдова", - йдеться у повідомленні.

У МЗС заявили, що Міністерство закордонних справ та європейської інтеграції в екстреному порядку викличе голову дипломатичної місії Російської Федерації в Республіці Молдова з вимогою "надати відповідні пояснення".

Що сказав гауляйтер Сальдо?

Так званий "голова" Херсонської області Володимир Сальдо після вибухів на Чонгарському мосту 22 червня заявив, що "координати мостів на Одещині, в молдавських Джурджулештах" відомі і тому "невдовзі буде дуже серйозна відповідь". Наразі цих погроз уже немає в його Telegram-каналі.

Вибухи на Чонгарських мостах

Вночі 22 червня було завдано ударів по Чонгарським мостам, які з'єднують Херсонську область і Крим. Той же Сальдо заявив, що буцімто удари були завдані ракетами Storm Shadow.