ua en ru

Фінляндія офіційно приєднається до НАТО найближчими днями, - Столтенберг

Фінляндія офіційно приєднається до НАТО найближчими днями, - Столтенберг Фото: генсек НАТО Єнс Столтенберг (Getty Images)

Фінляндія офіційно стане 31-м членом НАТО найближчими днями. Це стало можливим після того, як Туреччина схвалила заявку країни на вступ до Альянсу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга.

Він нагадав, що всі 30 членів НАТО ратифікували протокол про приєднання Фінляндії до Альянсу. Нещодавно Столтенберг привітав президента країни Саулі Нііністьо з цією історичною подією.

"Фінляндія офіційно приєднається до нашого Альянсу найближчими днями. Членство зробить Фінляндію безпечнішою, а НАТО - сильнішим", - сказав генсек.

Він зазначив, Фінляндія має боєздатні сили, розширені можливості та сильні демократичні інститути, тому її членство багато дасть НАТО.

За словами Столтенберга, союзники погоджуються, що швидке завершення процесу ратифікації для Швеції буде в інтересах усіх.

Нагадаємо, вчора турецький парламент ратифікував протокол вступу Фінляндії до НАТО. 27 березня парламент Угорщини проголосував за ратифікацію вступу Фінляндії до Альянсу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.