ua en ru

Ферстаппен виграв Гран-прі Угорщини з ривком Переса на подіум

Ферстаппен виграв Гран-прі Угорщини з ривком Переса на подіум Фото: Макс Ферстаппен лідирував від старту до фінішу (formula1.com)

Дворазовий чемпіон світу Макс Ферстаппен тріумфував на автодромі "Хунгарорінг" у Будапешті після старту з другої позиції на решітці.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результати гонки.

Переможець кваліфікації Хемілтон ("Мерседес") програв старт і вже на першому колі опустився на 4-те місце, пропустивши вперед лідера сезону Ферстаппена з "Ред Булла" та дует пілотів "Макларена" – Піастрі та Норріса. Натомість гонщик "Феррарі" Сайнс із-за меж десятки злетів на 6-те місце.

Після виходу на першу сходинку Ферстаппен відривався від "Макларенів" поступово. Серія швидких кіл перед першою хвилею піт-стопів дозволили нідерландцю отримати солідний гандикап. Натомість Норріс і Піастрі після візитів у бокси обмінялися позиціями.

За підсумками першої третини гонки топ-6 сформувалася в складі Ферстаппена, Норріса, Піастрі, Хемілтона, Переса з "Ред Булла" та Сайнса. Згодом мексиканський пілот переграв третього та четвертого гонщиків тактично. Заїхавши в бокси одночасно з Піастрі, Перес спершу випередив Хемілтона, а потім і австралійця з "Макларена".

Завданням на фінальний відрізок для другого пілота "Ред Булла" стала друга позиція. Він намагався пресингувати Норріса, але наблизився до британця лише на 3 секунди. Зрештою, обидва зберегли свої позиції. Натомість Ферстаппен у гордій самотності здобув дев'яту перемогу цьогоріч.

Четвертим фінішував Хемілтон, а Піастрі зумів втриматися лише на 5-й позиції. Доповнили топ-10 Расселл ("Мерседес"), Леклер, Сайнс (обидва – "Феррарі") та пілоти "Астон Мартіна" Алонсо та Стролл. Додатковий пункт за найшвидше коло в гонці завоював Ферстаппен.

Класифікація Гран-прі Угорщини-2023:

  1. Макс Ферстаппен
  2. Ландо Норріс (+33.731)
  3. Серхіо Перес (+37.603)

Ферстаппен виграв Гран-прі Угорщини з ривком Переса на подіум

Чинний чемпіон зміцнив лідерство в загальному заліку пілотів. Ферстаппен набрав 281 очко та випереджає Переса на 110 балів. Третім іде Алонсо, в активі якого 139 пунктів. У Кубку конструкторів "Ред Булл" набрав удвічі більше за "Мерседес" – 452 очки проти 223-х.