ua en ru

Ферстаппен виграв Гран-прі Іспанії з другої позиції на старті

Ферстаппен виграв Гран-прі Іспанії з другої позиції на старті Фото: Макс Ферстаппен переміг "Макларен" (redbullcontentpool.com)

Пілот "Ред Булла" Макс Ферстаппен тріумфував на автодромі "Каталунья-Монтмело" в іспанській Барселоні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результати гонки.

На старті гонщик "Макларена" Норріс і Ферстаппен так захопилися боротьбою за перше місце, що пропустили ривок Расселла з четвертої позиції у лідери. Проте, пілот "Мерседеса" зміг опиратися чинному чемпіону з "Ред Булла" лише до третього кола.

Довга перша серія піт-стопів, що тривала з 16-го по 25-те кола, закрутила інтригу до максимуму. Норріс обрав пізній заїзд у бокси та опинився за цілою групою конкурентів. Утім, за десять кіл по тому встиг розібратися з пілотом "Феррарі" Сайнсом, Хемілтоном із "Мерседеса" та його напарником Расселом.

І знову Ферстаппен пішов на піт-стоп раніше за Норріса, тож зберіг лідерство. Однак, на гумі "софт" пілот "Макларена" почав знімати по секунді з кола в порівнянні з нідерландцем. Щоправда, доволі швидко лідер стабілізував перевагу в районі п'яти секунд. Тим часом Хемілтон на "софті" пройшов Расселла, який несподівано обрав "хард".

Зрештою, запал Норріс поволі згас. Ферстаппен холоднокровно довів етап до сьомої перемоги в сезоні. Британець задовольнився другим місцем, а доповнив подіум його співвітчизник Хемілтон. Далі в очковій зоні розташувалися Расселл, Леклер ("Феррарі"), Сайнс, пілот "Макларена" Піастрі, Перес із "Ред Булла" та дует гонщиків "Альпін" – Гаслі та Окон.

Класифікація Гран-прі Іспанії-2024:

  1. Макс Ферстаппен
  2. Ландо Норріс (+2.219)
  3. Льюїс Хемілтон (+17.790)

Ферстаппен виграв Гран-прі Іспанії з другої позиції на старті

У загальному заліку пілотів Ферстаппен знову зміцнив лідерство. Нідерландський пілот набрав 219 очок. Тим часом Норріс випередив Леклера. Вони мають лише 150 та 148 пунктів відповідно. Натомість нагорі Кубка конструкторів "Ред Булл" (330 балів) відірвався від "Феррарі" на 60 очок.