ua en ru

Євросоюз запровадив санкції проти трьох приватних банків РФ

Євросоюз запровадив санкції проти трьох приватних банків РФ Фото: Євросоюз запровадив санкції проти трьох приватних банків РФ (facebook com)

У суботу, 25 лютого, Європейський Союз запровадив санкції проти трьох приватних банків Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний документ ЄС.

Під обмеження Євросоюзу потрапили три приватних банки, а саме:

  • Альфа-банк;
  • Росбанк;
  • Банк "Тінькофф".

Тінькофф банк

Російський комерційний банк, повністю сфокусований на дистанційному обслуговуванні, не має роздрібних відділень. Станом на жовтень 2020 року "Тінькофф Банк" посідав 16-те місце за обсягом активів і 14-те - за власним капіталом серед російських банків. У жовтні 2021 року банк включений ЦБ РФ до переліку системно значущих кредитних організацій завдяки зростанню банку вище за ринок і розміру клієнтської бази.

Альфа Банк

Найбільший приватний банк у Росії, що займає четверте місце за розміром активів (на 1 липня 2021 року - 4788862 млн руб.). За підсумками 2021 року кількість приватних клієнтів зросла до 22 млн кількість корпоративних клієнтів перевищила 1 млн. У роздрібному сегменті банк займає третє місце з часткою понад 5%.

Росбанк

Російський універсальний банк, що був у складі міжнародної фінансової групи Société Générale до квітня 2022 року. З 2022 року головним акціонером банку є російська Група Інтеррос. У жовтні 2019 року включений Банком Росії до переліку системно значущих кредитних організацій. З грудня 2022 року банк перебуває під санкціями США.