ua en ru

У ЄС не виявили загроз для Угорщини та Словаччини після рішення України щодо "Лукойлу"

У ЄС не виявили загроз для Угорщини та Словаччини після рішення України щодо "Лукойлу" Фото: Єврокомісія не виявила загроз для енергетичної безпеки Угорщини та Словаччини (Getty Images)

Єврокомісія попередньо не виявила ризиків для безпеки постачання нафти до Угорщини та Словаччини після санкцій України проти "Лукойлу".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву представника Єврокомісії Балаша Ужварі під час брифінгу.

Він зазначив, що Єврокомісія обговорювала питання припинення транзиту нафти "Лукойл" через Україну з українськими, угорськими та словацькими чиновниками.

"З інформації, яка зараз є у нас, і згідно з внутрішнім аналізом Єврокомісії виглядає так, що санкції, які застосувала Україна проти "Лукойлу", не впливають на поточний транзит нафти через трубопровід "Дружба", оскільки "Лукойл" не є офіційним власником цієї нафти", - наголосив представник ЄК.

За його словами, Єврокомісія ще хоче отримати детальнішу інформацію від Угорщини та Словаччини, щоб підтвердити попередні висновки.

"Також можу підтвердити, що служби Єврокомісії попередньо дійшли висновку, що термінові консультації на цьому етапі не гарантовані, оскільки немає ознак безпосереднього ризику для безпеки поставок", - уточнив Ужварі.