ua en ru

Екс-поліцейського з Балаклії засудили до 13 років в'язниці за співпрацю з РФ

Екс-поліцейського з Балаклії засудили до 13 років в'язниці за співпрацю з РФ Архівне фото: Екс-поліцейського з Балаклії засудили до 13 років в'язниці (ssu.gov.ua)

Колишній поліцейський із Балаклії (Харківська область) співпрацював із РФ під час окупації міста. За це суд відправив його до в'язниці на 13 років.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Харківську обласну прокуратуру.

Чим займався колишній поліцейський в окупації

У червні минулого року в місті Балаклія місцевий житель - колишній співробітник поліції охорони Харківської області - почав співпрацювати з окупантами.

Він добровільно обійняв посаду "бійця спеціального відділу швидкого реагування" в "УВС ВЦА Харківської області", подавши для цього необхідні документи.

Колабораціоніст охороняв адміністративні будівлі, де перебувала "нова влада". Крім того, він особисто супроводжував жінку, яка збирала "данину" з продавців на місцевому ринку.

Суд відправив його до в'язниці

Після деокупації Балаклії правоохоронці викрили чоловіка. За клопотанням сторони обвинувачення йому було обрано судом запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Екс-поліцейського з Балаклії засудили до 13 років в'язниці за співпрацю з РФ

Фото: Колаборант (facebook.com/prokuraturakharkiv)

У судовому засіданні обвинувачений свою вину не визнав. Він пояснив, що дійсно перебував у Балаклії під час окупації, але не пам'ятає, що він підписував і коли.

Обвинувальний вирок виніс Київський районний суд м. Харкова. Колаборанту призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк 15 років.

Вироки для зрадників України

Суди в Україні регулярно виносять обвинувальні вироки для осіб, які допомагають Росії або співпрацювали з окупаційною владою в різних регіонах країни.

Нещодавно повідомлялось, що житель Куп'янська співпрацював з росіянами та влаштувався до них працювати правоохоронцем. Чоловіка засудили до 13 років ув'язнення з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк 13 років та з конфіскацією всього майна.

Також жителя Луганської області засудили до 15 років ув'язнення за співпрацю з росіянами. Він допомагав штурмувати українські території біля Бахмута.