ua en ru

У двох областях України застосовано графіки відключення світла: що відомо

У двох областях України застосовано графіки відключення світла: що відомо Фото: Ремонтні роботи на об'єктах енергетики (Getty Images)

У Полтавській та Сумській областях зранку у понеділок, 28 жовтня, ввели графіки аварійних відключень світла. Це пов’язано із тим, що росіяни вчергове завдали удари по об’єктах енергетики.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на АТ "Сумиобленерго" та АТ "Полтаваобленерго".

У Сумській області о 9:06 світло відключили за 5 чергою у Конотопському районі та за 1 і 2 чергою у Роменському районі. У Полтавській області о 9:01 відключення застосовані для жителів Миргородського та Лубенського районів. Відповідні обмеження застосовані за вказівкою "Укренерго".

Згідно з даними Сумської обласної військової адміністрації (ОВА), 28 жовтня росіяни завдали авіаційного удару по авіаційного удару "Шахедами" по енергетичних об'єктах критичної інфраструктури Конотопського району. Зараз на місці удару тривають відновлювальні роботи.

Перебої зі світлом зранку у понеділок були і в інших районах області, зокрема, у Шосткинському та у Сумах. Внаслідок цього в обласному центрі тролейбуси рухаються з відхиленням від графіків.