ua en ru

"Доооооброї ночі!". Джоковіч поконфліктував із вболівальниками на Вімблдоні

"Доооооброї ночі!". Джоковіч поконфліктував із вболівальниками на Вімблдоні Фото: Новак Джоковіч зчепився з публікою на трав'яному мейджорі (wimbledon.com)

Сербський тенісист Новак Джоковіч залишився незадоволений фанатами, які нібито освистували його під час поєдинку проти норвежця Хольгера Руне.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Tennis Letter.

Титулований балканець здолав скандинава в 1/8 фіналу змагань (6:3, 6:4, 6:2). Екс-перша ракетка світу під час зустрічі не зміг прийняти більшу популярність Руне.

Джоковіч натякнув, що трибуни його освистують. Після переможного другого сету він посвистів у відповідь. А в післяматчевому інтерв'ю вирішив попровокувати публіку ще дужче, звинувативши вболівальників у неповазі.

"Усім фанатам, які проявили сьогодні до мене повагу, велике спасибі від щирого серця. Я ціную це. А всім тим, хто вирішив проявити неповагу до гравця, тобто до мене в цій ситуації, доооооброї ночі. Доооооброї ночі, доооооброї ночі! Дуже доброї ночі!" – заявив Джоковіч, перекрививши boo на свою адресу.

Хто такий Новак Джоковіч

Уродженець столиці Сербії, резиденцією обрав Монте-Карло. Тенісом почав займатися у 4 роки, а в турі дебютував у 2003-му.

У 2006 році виграв перший дорослий турнір (Dutch Open). На рівні "Мастерсів" уперше тріумфував рік по тому (Miami Open). На турнірах серії "Гренд Слем" уперше переміг на початку 2008-го (Australian Open). Загалом 10 разів тріумфував у Мельбурні. Перемагав на усіх мейджорах і став рекордсменом за кількістю титулів (24).

Відомий скандальними поглядами. Наприклад, пропустив цілу низку турнірів через відмову вакцинуватися від COVID-19. Прихильник езотеричних ідей про "боснійські піраміди" поблизу містечка Високо.