ua en ru

На Донеччині затримано інформаторку, яка збирала для Росії дані про оборонні лінії ЗСУ

На Донеччині затримано інформаторку, яка збирала для Росії дані про оборонні лінії ЗСУ Ілюстративне фото (Facebook)

Служба безпеки України затримала інформаторку російської воєнної розвідки на Донеччині. Жінка, яка проживала у Новогродівці, передавала агресору важливу інформацію про розташування оборонних ліній підрозділів ЗСУ на Покровському напрямку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

Зловмисниця надсилала координати укріпрайонів та бойових позицій артилерії, що забезпечує вогневий контроль над штурмовими групами окупантів. Ці відомості були потрібні російській спецслужбі для підготовки бойових операцій з прориву оборони українських військ на критичному напрямку фронту.

Для збору інформації інформаторка обходила територію прифронтової громади, фіксуючи місця базування українських захисників, а також отримувала відомості під час побутових розмов з місцевими жителями. Зібрану інформацію вона надсилала через месенджер російській розвідці через "зв’язкового" - бойовика окупаційного угруповання РФ.

Контррозвідка Служби безпеки вчасно виявила та документувала злочинні дії інформаторки, затримавши її у власному помешканні. Проведено також комплексні заходи для захисту позицій ЗСУ.

Згідно зі слідством, окупанти залучили жінку до співпраці у червні цього року через Telegram-канал. Під час обшуку у її оселі вилучено мобільний телефон, який вона використовувала для розвідувально-підривної діяльності.

Служба безпеки повідомила затриманій про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ).

Жінка перебуває під вартою і їй загрожує до 8 років ув’язнення.

Фото: На Донеччині затримано інформаторку, яка передавала Росії дані про оборонні лінії ЗСУ (t.me/SBUkr)