ua en ru

У Дніпрі вже п'ять загиблих. Зеленський відреагував на обстріл міста

У Дніпрі вже п'ять загиблих. Зеленський відреагував на обстріл міста Фото: через обстріл Дніпра 3 липня загинули п'ять людей (t.me/dnipropetrovskaODA)

Президент України Володимир Зеленський відрегував на обстріл Дніпра, повідомивши про п'ятьох жертв через атаку РФ. Також він показав відео.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram президента, коментар голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака в ефірі телемарафону.

"Дніпро. Знову терористичні удари росіян проти нашого міста. Станом на зараз відомо про п’ятьох загиблих", - написав Зеленський.

За словами президента, цей російський терор можуть зупинити тільки дві речі - сучасні системи ППО та далекобійність нашої зброї.

"Світ може захистити життя, і для цього потрібна рішучість лідерів. Рішучість, яка може і мусить зробити знов нормою убезпечення від терору", - констатував Зеленський.

Кількість постраждалих знову зросла

Кількість постраждалих також збільшилась до 39 людей.

"П'ятеро людей загинули, 39 постраждалих, серед них 14-річна дівчинка. Третина цих людей перебуває у лікарні. Двоє з них тяжкі, решті надається допомога", - розповів голова ОВА Сергій Лисак під час телемарафону.

За його даними, сталися і декілька пожеж, які рятувальники вже загасили, одна з них була на території медзакладу.

"Пошкоджені промислові підприємства, ТЦ, на місці працюють всі відповідні служби", - констатував Лисак.