ua en ru

У Дніпрі внаслідок атаки пошкоджено лікарню імені Мечникова, - Зеленський

У Дніпрі внаслідок атаки пошкоджено лікарню імені Мечникова, - Зеленський Фото: у Дніпрі пошкоджено лікарню імені Мечникова (t.me/dnipropetrovskaODA)

Лікарня імені Мечникова у Дніпрі була пошкоджена внаслідок атаки Росії в ніч на 26 жовтня. Це одна з найважливіших лікарень України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента Володимира Зеленського у Telegram.

Глава держави відреагував на вечірні та нічні удари ворога по Києву, Дніпру, Сумській, Хмельницькій областях та іншим нашим регіонам.

"Після всього, сказаного в Казані (на саміті БРІКС, - ред.), російські вбивці повернулись до своєї звичної справи. І це ще раз доводить, що не розмовами може бути зупинена агресія, а тільки рішучими діями на захист держави і народу, проти яких розвʼязана війна", - зазначив президент.

Зеленський підтвердив, що внаслідок атаки на Дніпро пошкоджена одну з найважливіших лікарень України - лікарню імені Мечникова, а також житлові будинки.

Через обстріл загинули три людини, серед них дитина. У Києві внаслідок атаки загинула 14-річна дівчинка.

"Вже третій рік триває ця війна, яка має лише одного винуватця - Москву. Саме тому потрібен такий тиск на агресора, який здатен змусити його до припинення терору і війни. Надійні мир та безпека здобуваються лише завдяки силі та рішучості", - додав президент.

Фото: Зеленський відреагував на російські обстріли (t.me/V_Zelenskiy_official)