ua en ru

В дитсадках України запровадять нові правила: чому навчатимуть дітей з 5 років

В дитсадках України запровадять нові правила: чому навчатимуть дітей з 5 років Фото: Заняття у дитячому садку (Getty Images)

У дитячих садочках починаючи із 2026 року з’явиться обов’язковий предмет для дітей п’яти-шестирічного віку.

РБК-Україна із посиланням на ZN.UA розповідає, що це буде за предмет і як його викладатимуть.

Мова йде про вивчення англійської мови дітьми віком 5-6 років. Заступниця міністра освіти і науки Євгенія Смірнова, яка курирує дошкільну освіту, зазначає, відповідно до Закону "Про застосування англійської мови в Україні", підписаного президентом 4 червня 2024 року, всі заклади дошкільної освіти країни почнуть навчати дітей англійській з вересня 2026 року.

Міністерство освіти та науки вже розробило план підготовки вихователів, які працюють у дитячих садках, для викладання англійської. Зокрема, на безоплатній основі організовані курси для тих, хто взагалі не володіє англійською або має початковий рівень. Також спільно з партнерами проводяться курси з методики навчання дошкільнят англійської мови.

Для підтримки вихователів створено репозитарій навчальних матеріалів, які можна використовувати під час занять, та методичний порадник із рекомендаціями щодо організації уроків.