ua en ru

"Динамо" розгромило "Минай" на старті УПЛ: гранд грав удесятьох 60 хвилин

"Динамо" розгромило "Минай" на старті УПЛ: гранд грав удесятьох 60 хвилин Фото: Владислав Ванат (у центрі) оформив дубль (facebook.com/fcdynamoua)

У першому турі української Прем'єр-ліги київське "Динамо" з великим рахунком переграло закарпатський "Минай" на власному полі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результат поєдинку.

Україна, Прем'єр-ліга, 1-й тур

"Динамо" – "Минай" – 4:1

Голи: Ванат, 27, 30, Буяльський, 87 (пенальті), Караваєв, 90+3 – Вітенчук, 3

Вилучення: Попов, 32 – Бандура, 56 (обидва – прямі червоні картки)

Гості шокували столичний колектив швидким голом. На 3-й хвилині в обіймах партнерів по команді опинився Вітенчук. Хавбек закарпатців перехопив невдалий пас Біловара та потужним пострілом зняв павутину з дев'ятки воріт Бущана.

"Динамівці" ледь не відповіли забитим м'ячем за дві хвилини. Шапаренко наважився на удар із дистанції, але Бандура перевів на кутовий постріл у нижній кут. Далі кілька разів в епіцентрі подій опинився Ярмоленко. Та героєм киян став інший.

У середині тайму повністю перевернув перебіг зустрічі Ванат. Форвард "Динамо" оформив дубль за якихось три хвилини. Спершу він скористався помилкою оборонця і вгатив м'яч у ближній верхній кут. А потім із меж штрафного технічно завершив атаку за участі Буяльського, Кабаєва та Шапаренка.

Щойно справи господарів пішли вгору, як команду Мірчі Луческу підвів Попов. Центрбек у простій ситуації в'їхав шипами в плече (!) Одарюка та пішов відпочивати достроково з червоною карткою у пасиві. Утім, потурбувати Бущана до перерви "Минай" не спромігся.

Зате на старті другого тайму Вишневський міг покарати "Динамо". Хавбек перехопив чергову невдалу передачу Біловара та потужно пробив під поперечину. Бущан зреагував на удар і перевів м'яч на кутовий.

Ще один важливий епізод трапився на 56-й хвилині. Ярмоленко втікав на побачення з Бандурою, а той вирішив сфолити проти ветерана в півколі штрафного та зрівняв склади. Але і в грі 10 на 10 закарпатці мали кілька нагод забити.

Той же Вишневський головою замкнув перспективний навіс Одарюка з лівого флангу. Проте, м'яч пройшов поруч зі стійкою. Згодом Панасенко пробив із меж штрафного з рикошетом, але Бущан дивом зреагував. А під завісу поєдинку "Динамо" покарало "Минай" за невикористання моментів.

Господарі додали обертів у фінальні хвилин і змусили закарпатців помилитися. Це Панасенко збив Дубінчака на вході в штрафний – пенальті. До позначки підійшов Буяльський і впевнено розвів м'яч і воротаря по різних кутах.

А в доданий арбітром час рахунок узагалі став розгромним. Бражко потужно пробив із дистанції, а Ольховий відбив перед собою. Проблем не було б, якби на добиванні не опинився Караваєв. Він і відправив м'яч у сітку – 4:1 у підсумку.