ua en ru

У Держдепі підтвердили візит глави МЗС Китаю до США

У Держдепі підтвердили візит глави МЗС Китаю до США Фото: у Держдепі підтвердили візит глави МЗС Китаю до США (Getty Images)

У Держдепартаменті США підтвердили, що глава МЗС Китаю Ван І з 26 по 28 жовтня відвідає Вашингтон, де проведе низку зустрічей.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу Держдепартаменту США.

"26-28 жовтня держсекретар Ентоні Блінкен прийме у Вашингтоні директора Центральної комісії із закордонних справ Комуністичної партії Китаю (КПК) та міністра закордонних справ КНР Ван І", - йдеться у повідомленні Держдепу.

Також повідомляється, що Блінкен і Ван І обговорять низку двосторонніх, регіональних і глобальних питань у рамках зусиль з відповідального управління американо-китайськими відносинами і підтримці відкритих каналів зв'язку.

"Сполучені Штати продовжуватимуть використовувати дипломатію для просування інтересів та цінностей США, усунення розбіжностей та досягнення прогресу у вирішенні спільних транснаціональних проблем", - зазначено у заяві.

Візит глави МЗС Китаю до США

Раніше низка ЗМІ повідомили, що міністр закордонних справ Китаю Ван І вже цього тижня може відвідати Вашингтон . Повідомляється, що зустріч необхідна для підготовки зустрічі китайського лідера Сі Цзіньпіна та президента США Джо Байдена.

За словами джерел, міністр закордонних справ Китаю зустрінеться зі своїм американським колегою Ентоні Блінкеном, щоб "підготуватися до зустрічі лідерів двох держав".