ua en ru

Депутатам та чиновникам обмежать виїзд за кордон. У Зеленського готують рішення

Депутатам та чиновникам обмежать виїзд за кордон. У Зеленського готують рішення Фото: ОП готується обмежити виїзд за кордон депутатам та чиновникам (Віталій Носач, РБК-Україна)

Після низки скандалів, пов'язаних з виїздом українських чиновників і депутатів за кордон, в Офісі президента обговорюють рішення про обмеження виїзду.

Про це РБК-Україна повідомило джерело в Офісі президента.

За словами джерела, сьогодні це питання обговорюється в Офісі президента, співробітники якого думають над тим, як обмежити виїзд.

"Судячи з проблем, що вже виникли з виїздом чиновників за кордон, ви бачите, що рішення обговорюється", - додало джерело.

Водночас у Державній прикордонній службі України у коментарі РБК-Україна зазначили, що правила перетину кордону є відкритими.

"Заходи прикордонного контролю проходять відповідно до норм чинного законодавства, зокрема і правил, встановлених на період дії воєнного стану та відображених у Постанові КМУ №57", - зазначив речник ДПСУ Андрій Демченко.

При цьому нардеп Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі заявив, що на прикордонні пункти розіслали вказівку про заборону на виїзд чиновників та депутатів з України.

"Всі, хто намагаються перетнути кордон, зупиняються, і очікується рішення ОП по кожному з них", - зазначив він.

Скандал з Арістовим

Нагадаємо, журналісти з'ясували, що у липні цього року заступник голови комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, нардеп Юрій Арістов незаконно виїхав на Мальдіви та відпочивав у 5-зірковому готелі разом з сім'єю. Вартість проживання на двох там складає щонайменше 100 тисяч гривень на добу.

Після цього правоохоронці провели обшуки у нардепа. У нього виявили закордонний паспорт з відмітками про перебування на Мальдівах. За даним фактом розпочате розслідування.

Сьогодні Верховна рада України позбавила Арістова депутатського мандата.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Скна