ua en ru

У ДБР розповіли, який запобіжний захід проситимуть для сина Гринкевича

У ДБР розповіли, який запобіжний захід проситимуть для сина Гринкевича Фото: Роман Гринкевич (instagram.com)

Державне бюро розслідувань клопотатиме у суді про запобіжний захід у вигляду арешту для сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича - Романа.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на директора Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова під час брифінгу.

За його словами, наразі Роман Гринкевич знаходиться на шляху слідування до суду.

"Я зараз можу сказати, що ми будемо клопотати про обрання запобіжного заходу - арешт, але ми всі розуміємо, що є альтернатива запобіжного заходу застава, будемо комунікувати з прокурорами", - сказав Сухачов.

Справа Гринкевича

Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало одного з найбільших постачальників Міноборони, який хотів дати хабар. Йшлося про львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича.

Бізнесмена звинувачують в тому, що він пропонував 500 тисяч доларів одному із керівників Головного слідчого управління ДБР. Наразі Ігор Гринкевич перебуває в СІЗО.

Крім того, прокурори порушили кілька кримінальних проваджень за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Компанії Гринкевича виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на 1,5 млрд гривень.

Наразі всім учасникам, включно з Ігорем та Романом Гринкевичем, повідомлено про підозру у створенні злочинної організації та участі у ній, а також шахрайстві, вчиненому в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах (ч.ч. 1,2 ст. 255, ч 5 ст. 190 КК України).

Трьом фігурантам у справі про постачання для ЗСУ обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

А сьогодні стало відомо, що Романа Гринкевича затримали в Одесі при спробі перетину кордону.

Детально про те, як у тендерах на одяг для ЗСУ перемогли будівельні фірми, чим вони займалися до цього і хто такі Гринкевичі, також читайте в матеріалі РБК-Україна.