ua en ru

Чому США не дозволяють Україні бити по території Росії: що каже посол

Чому США не дозволяють Україні бити по території Росії: що каже посол Фото: Бріджит Брінк, посол США в Україні (Віталій Носач, РБК-Україна)

США хочуть допомогти Україні захистити себе від російського вторгнення. При цьому Білий дім не дозволяє використовувати передану зброю для ударів по Росії.

Про це в ході круглого столу із заступником голови USAID Ізобель Коулмен заявила посол США в Україні Бріджит Брінк, передає кореспондент РБК-Україна.

У глави дипмісії США поцікавилися, чому її країна не дозволяє застосовувати американську зброю для ударів по Росії, хоча Вашингтон хоче перемоги України у війні.

У відповідь посол нагадала, що мета президента Джо Байдена допомогти Україні захистити себе і стримувати майбутню агресію.

"Однак перша частина допомоги Україні у захисті себе - це постачання наших та партнерських озброєнь для підтримки ваших хоробрих героїв на фронті боротьби за відновлення вашої території. Наша позиція з самого початку полягає в тому, що ми не дозволяємо і не сприяємо використанню нашої зброї в Росії, за межами території України", - додала Брінк.