ua en ru

Чому Рада провалила звільнення Верещук та Коваля: що кажуть нардепи

Чому Рада провалила звільнення Верещук та Коваля: що кажуть нардепи Фото: Ірина Верещук (Віталій Носач, РБК-Україна)

Верховна Рада провалила голосування за звільнення Ірини Верещук з посади очільниці Міністерства реінтеграції та Віталія Коваля з посади керівника Фонду держмайна. Втім, відсутність цих двох посадовців у залі парламенту не є справжньою причиною того, чому депутати не проголосували за їхнє звільнення.

Про це РБК-Україна розповів співрозмовник РБК-Україна в "Слузі народу",

Зокрема, звільнення Коваля, за словами джерела, саботувала умовна "група Павлюка" у СН, яка не хоче його подальшого призначення головою Мінагрополітики.

Щодо Верещук, то вона не була задоволена своїм зняттям з посади віце-прем'єра і повідомила про це депутатам, у результаті лояльна до неї група "слуг" не підтримала її звільнення.

Як сказав співрозмовник, до звільнення Верещук та Коваля депутати планують повернутися пізніше.

Кадрові зміни в уряді

Нагадаємо, що чутки про великі кадрові перестановки в уряді точилися далеко не перший місяць. Але цього тижня вони набули реальних масштабів. За сьогодні нардепи Верховної Ради відправили у відставку Дениса Малюську з посади Міністра юстиції, Романа Стрільця з посади Міністра захисту довкілля та природних ресурсів, а також Ольгу Стефанішину з посади віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Остання, за даними джерел РБК-Україна, збереже посаду віцепрем'єра з євроінтеграції, але під її керівництвом також буде Мін'юст, до якого хочуть приєднати Міністерство євроінтеграції.