ua en ru

Чи варто українцям купляти зарядні станції та що буде з цінами: прогноз на осінь

Чи варто українцям купляти зарядні станції та що буде з цінами: прогноз на осінь Фото: попит на зарядні станції зростає (Віталій Носач, РБК-Україна)

Після значного зниження продажів з лютого по травень 2023 року попит на зарядні станції та павербанки високої ємності почав відновлюватись. Найближчим часом ціни можуть зрости.

Про в коментарі РБК-Україна повідомив В’ячеслав Склонний, комерційний директор мережі "Фокстрот".

"Наразі ми спостерігаємо збільшення продажів у цих категоріях. Якщо минулого року покупці були готові купувати будь-що, аби тільки підживити свої гаджети, запустити котел чи холодильник за відсутності світла, то зараз більш детально звертають увагу на бренд, функціонал, якість та ціну", - сказав він.

За його словами, сьогодні на ринку України є набагато більша кількість різноманітних зарядних станцій, аніж це було в часи блекауту у 2022 році. Такий рівень конкуренції та насичення ринку посприяли суттєвому зниженню вартості.

"Однак сезонності у цьому, достатньо новому продукті, поки що немає, і попит на такі станції прямо пропорційно залежить не від пори року, а ситуації на фронті та інтенсивності обстрілів мирних об’єктів, критичної інфраструктури", - додав Склонний.

Комерційний директор "Фокстрот" зазначив, що нещодавно, коли у низці регіонів почались перебої зі світлом, усі знову почали цікавитися і закуповувати станції заздалегідь, "особливо, коли ціни в 2-3 рази менші, ніж були взимку".

Ціни на зарядні станції

"Очікуємо, що з приходом осені та розпродажу надмірних залишків, ціни на такі товари знову підуть вгору", - вважає Склонний.

Він зазначив, що в інформаційному просторі попереджають, що прийдешня зима може бути такою ж або ще важчою, аніж минула. Тому всі продавці, хто розпродував свої залишки в глибокий мінус ще пару місяців тому, почнуть виводити вкладені гроші з товару. А тільки-но ці залишки у більшості постачальників України закінчаться, техніка буде ввозитись вже без пільгових умов (ПДВ 0%), що також може призвести до суттєвого здорожчання.

"Рекомендуємо саме зараз подумати про осінь та зиму і придбати офіційно завезені зарядні станції та павербанки від перевірених постачальників ще за старими цінами (зокрема, таких ТМ, як Ecoflow, Gelius, XO, Anker, Bluetti та ін.), адже вартість таких товарів уже через декілька місяців буде зростати", - додав комерційний директор "Фокстроту".