ua en ru

Чи потрібно переоформлювати інвалідність: адреси МСЕК у Києві

Чи потрібно переоформлювати інвалідність: адреси МСЕК у Києві Фото: українцям розповіли, чи необхідно переоформлювати інвалідність та нагадали адреси МСЕК у Києві (GettyImages)

Під час воєнного стану на повторне обстеження та проходження медико-соціальної експертизи (МСЕК) для встановлення групи інвалідності є пів року. I, II чи III групу інвалідності встановлюють, виходячи зі стану здоров'я людини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на портал Києва.

"Особи з інвалідністю можуть переоформити МСЕК за власним бажанням. Поряд із тим, уряд надав можливість пройти медичне обстеження для проведення повторної медико-соціальної експертизи протягом шести місяців після припинення/скасування воєнного стану", - йдеться в повідомленні.

Як встановлюється група інвалідності

І, II чи III групу інвалідності встановлюють з огляду на ступінь обмеження життєдіяльності людини.

  • I група інвалідності (підгрупи А і Б) встановлюється людям із найважчим станом здоров’я, які не здатні до самообслуговування, самостійного пересування, спілкування, контролювання поведінки тощо.;
  • ІI групу інвалідності можуть отримати ті, хто має значне обмеження життєдіяльності, але не потребує постійного догляду або допомоги;
  • ІIІ група інвалідності надається особам, які мають помірні функціональні порушення й обмеження, потребують соціальної допомоги і соціального захисту. Люди з інвалідністю III групи можуть навчатися та працювати, однак за умови забезпечення їх реабілітацією, засобами компенсації фізичних дефектів чи порушених функцій організму.

Окрім зазначених критеріїв, питання встановлення інвалідності регламентується постановою КМУ № 10 від 21.01.2015 р. Вона містить чіткий перелік станів, за яких група інвалідності встановлюється довічно.

Адреси МСЕК у Києві

Чи потрібно переоформлювати інвалідність: адреси МСЕК у Києві