ua en ru

Чи може Україна знищити російський ЗРК С-500 в Криму: відповідь СБУ

Чи може Україна знищити російський  ЗРК С-500 в Криму: відповідь СБУ Фото: голова СБУ Василь Малюк (facebook com SecurSerUkraine)

Україна постійно працює над питання знищення ворожої техніки та ППО росіян, які розташовані на на окупованих територіях.

Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Малюк, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Ми-Україна".

На початку червня стало відомо, що Росія перекинула у Крим елементи нового зенітно-ракетного комплексу С-500. Ймовірно, це буде дослідне використання установки.

С-500 ("Прометей") називають найновішим російським ЗРК великого радіуса дії. За словами самих росіян, зенітний комплекс повинен доповнювати попередні версії, наприклад, С-400.

За словами Малюка, Україна слідкує за всіма переміщення російської техніки у Криму. Однак "всьому свій час".

"Всьому свій час, ми постійно працюємо, в тому числі і над ворожими системами ППО. Звичайно, попереду буде багато різних сюрпризів", - сказав Малюк.

Він аткож зауважив, що в цілях безпеки він заявив, що не буде відкривати всіх деталей.

"Планів дуже багато, і вони виходять з аналізу обстановки на полі бою. Але розкривати я їх не буду", - підкреслив голова СБУ.

С-500 в Криму

Нагадаємо, після того, як керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповів, що росіяни стягнули до окупованого Криму елементи зенітно-ракетного комплексу С-500, речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що Україна не фіксувала використання росіянами ЗРС С-500.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.