ua en ru

Чи є загроза оточення Торецька: думка аналітика

Чи є загроза оточення Торецька: думка аналітика Фото: аналітик оцінив, чи є загроза оточення Торецька (Getty Images)

У Торецьку Донецької області тривають бойові дії, в українських захисників є можливість утримувати позиції. Тому наразі немає загрози оточення міста окупантами.

Про це у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна розповів співзасновник і аналітик платформи Deep State Роман Погорілий.

"Якщо говорити про безпосередню лінію бойового зіткнення, де там в містах вже йдуть битви. Одна з їхніх (росіян - ред.) тактик - це доводити до такого рівня просто неможливості утримування, як вони там зробили найближчий приклад, який згадується, це мікрорайон Канал в Часовому Яру", - сказав Погорілий.

Він нагадав, що росіяни спочатку повністю знищили мікрорайон, а тоді вже туди зайшли. А потім самі страждали від того, що коли вони виходили, їм не було де нормально закріпитися, бо самі ж все зруйнували.

"Чи Роботине те ж саме, коли вони стерли з лиця землі населений пункт, а заходити вже немає куди. І так з багатьма населеними пунктами. Якщо говорити про бойові дії, це теж трохи інше. Тобто у Торецьку вони тривають. У Торецьку є можливість утримувати позиції. Там немає якоїсь загрози оточення і тому подібне, як це було у Вугледарі", - зазначив аналітик.