ua en ru

У Чернівцях стартує опалювальний сезон: що робити, якщо батареї холодні

У Чернівцях стартує опалювальний сезон: що робити, якщо батареї холодні Опалювальний сезон у Чернівцях стартує 18 жовтня (фото: freepik.com)

Від ранку п'ятниці, 18 жовтня, МКП "Чернівцітеплокомуненерго" розпочинає поступовий запуск великих котелень. У місті стартує новий опалювальний сезон.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на допис заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради Василя Зазуляка у Facebook.

Що відомо про початок опалювального сезону

За словами посадовця, рішення щодо початку подачі теплоносія для населення було схвалене на тлі актуального прогнозу погоди.

"Згідно з офіційними даними, з 17 жовтня середньодобова температура буде на рівні +6°С", - уточнив він.

Зазуляк розповів, що подача теплоносія - складний технологічний процес, тому одномоментно у всіх оселях тепло не стане.

"Важлива річ. Теплокомуненерго відповідає за подачу теплоносія до будинку, а його циркуляція внутрішньобудинковими мережами - відповідальність управителів. Тому, якщо "в одній кімнаті батареї теплі, а в іншій - холодні" - зверніться до управителя/голови ОСББ, ваші внутрішньобудинкові мережі потребують розповітрення", - підсумував заступник міського голови.

У Чернівцях стартує опалювальний сезон: що робити, якщо батареї холодніУ Чернівцях стартує опалювальний сезон: що робити, якщо батареї холодні

Допис Зазуляка (скриншот: facebook.com/vasylzazulyak.cv)

Як підготувати житло до опалювального сезону

Дещо згодом у Чернівецькій міській раді підтвердили: з 18 жовтня розпочинається опалювальний сезон.

Громадянам нагадали, що правильна підготовка внутрішньоквартирних мереж може запобігти багатьом проблемам, які часто виникають у зимовий період.

"Це безпека мешканців, економія на комунальних послугах завдяки енергозбереженню, а також забезпечення стабільної температури в приміщеннях впродовж зими", - уточнили у міськраді.

Крім того, українцям пояснили, що треба зробити:

  • перевірити герметичність труб та з'єднань
  • прочистити радіатори від бруду та пилу
  • оглянути внутрішньоквартирні мережі на наявність пошкоджень

"Підготовка до зими внутрішньоквартирних мереж - це особиста відповідальність співвласників. Пам'ятайте: правильна завчасна підготовка - це ваш комфорт і безпека взимку", - підсумували у Чернівецькій міськраді.

У Чернівцях стартує опалювальний сезон: що робити, якщо батареї холодніУ Чернівцях стартує опалювальний сезон: що робити, якщо батареї холодні

Інформація від Чернівецької міської ради (скриншот: t.me/ChernivtsiCityCouncil)