ua en ru

Чернишов провів зустріч з місією МВФ

Чернишов провів зустріч з місією МВФ Фото: під час зустрічі з місією МВФ в Києві (прес-служба)

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов обговорив з місією МВФ на чолі з Гевіном Греєм впровадження кращих практик корпоративного управління та забезпечення прозорої роботи групи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу НАК.

"Перш за все, хочу подякувати Міжнародному валютному фонду за всебічну підтримку України. Довіра міжнародних партнерів - основа успішної роботи Групи Нафтогаз. Зі свого боку ми робимо все, аби відновити та посилити її", - зазначив Олексій Чернишов.

Очільник "Нафтогазу" також зауважив, що компанія послідовно виконує вимоги МВФ відповідно до досягнутих домовленостей, зокрема в частині впровадження реформи корпоративного врядування.

"Група Нафтогаз стала першою державною компанією, у діяльності якої було впроваджено найкращі практики корпоративного управління згідно з Керівними принципами ОЕСР. Ця реформа вже дала свої позитивні результати, які відображені у нашій фінансовій звітності. Ми не зупиняємось на досягнутому і зараз знаходимось в процесі корпоратизації дочірніх підприємств Групи. Зокрема, вже створено наглядову раду в ПАТ "Укрнафта", - додав він.

У межах зустрічі з місією МВФ Олексій Чернишов також наголосив на важливості 5-го перегляду програми розширеного фінансування EFF у вересні 2024 року.