ua en ru

Через обстріл в Києві є відключення світла

Через обстріл в Києві є відключення світла Фото: через обстріл в Києві є відключення світла 11 грудня (Getty Images)

Через нічний обстріл Києва 11 грудня без світла залишилося 120 споживачів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міненерго та ДТЕК.

"У результаті нічної атаки без напруги 120 споживачів. Триває огляд пошкоджених об’єктів", - йдеться в повідомленні Міненерго.

Загалом через бойові дії, технічні причини та негоду знеструмлено 491 населений пункт в Україні. Зокрема, знеструмлення є також у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Кировоградській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

"Обмеження електропостачання не застосовується в жодній з областей. Запровадження графіків відключень побутових споживачів не передбачається", - зазначають в Міненерго, попри складну ситуацію.

Світло вже з'явилося

Як розповіли у ДТЕК, пошкодження отримали об'єкти електромереж, через що без світла залишилося 120 приватних будинків у Дарницькому районі.

"Одразу після відбою тривоги наші енергетики вирушили на місце і після дозволу ДСНС почали ремонт. Станом на 11:46 ми повернули світло у всі будинки, знеструмлені через обстріл", - йдеться в повідомленні.

Обстріл Києва

Вночі 11 грудня у Києві пролунали вибухи. Вже після них було оголошено повітряну тривогу. Повідомлялося про мінімум 10 вибухів. Спочатку зазначалось, що уламки ракет впали на Дарницький і Голосіївський райони столиці. Четверо людей постраждали. Пізніше у КМДА уточнили, що удар припав на мікрорайон Бортничі, що у Дарницькому районі Києва.

Пізніше у Повітряних силах пояснили, що тривогу у Києві та області під час нічної атаки оголосили одразу після перших вибухів, оскільки балістичні ракети летять дуже швидко і ППО має лічені хвилини, щоб відреагувати на загрозу. Зазначимо, що ППО збила 8 ракет над Києвом, які летіли балістичною траєкторією.