ua en ru

Через атаку "Шахедів" по Україні повідомляють про роботу ППО, є збиття

Через атаку "Шахедів" по Україні повідомляють про роботу ППО, є збиття Фото: сили ППО ЗСУ працюють по ворожих дронах-камікадзе 18 червня ввечері (колаж РБК-Україна)

Російські окупанти сьогодні ввечері, 18 червня, запустили по Україні кілька груп дронів-камікадзе типу "Шахед" для повітряної атаки. У низці областей оголосили тривогу, працюють системи протиповітряної оборони, і вже є збиття ворожої цілі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника Дніпропетровської обласної військової адміністрації (ОВА) Сергія Лисака та Telegram командування Повітряних сил ЗСУ.

За словами глави ОВА, вже відомо про ліквідацію одного ударного безпілотника росіян у небі над Криворізьким районом.

"У Криворізькому районі працювала ППО. Оборонці збили ворожий "Шахед", - написав чиновник у своєму Telegram о 23:35.

Між тим у Повітряних силах інформують, що станом на близько пів на дванадцяту ночі фіксується такий рух дронів-камікадзе противника:

  • "Шахеди" з Миколаївської області летять курсом на Одеську область,
  • Ударні безпілотники ворога на півночі Херсонської області прямують курсом на Миколаївську область,
  • нова група ворожих БПЛА із тимчасово окупованої частини Запорізької області летить у бік Херсонської області.

Пізніше військові попередили про рух "Шахедів" у напрямку Запоріжжя. Згодом в моніторингових групах написали про роботу ППО у Запорізькому районі.

О 00:16 у Повітряних силах оновили дані щодо руху "Шахедів":

  • ударні безпілотники ворога на півночі Одеської області - курсом на північний захід,
  • "Шахеди" на півночі Миколаївської області прямують на захід,
  • група ворожих БПЛА у Херсонській області летить курсом на Миколаївську область,
  • група дронів-камікадзе на Запоріжжі - курсом на Херсонську область.

О 00:35 військові повідомили про рух групи "Шахедів" з Херсонської області у Дніпропетровську область, зокрема у напрямку Кривого Рогу.

Пізніше стало відомо про рух "Шахедів" на півдні Вінницької області та у Миколаївській області на захід і північний захід.

О 01:40 військові розповіли, що "Шахеди" прямують у бік Хмельницької області, а ворожі БПЛА у Дніпропетровській області летять на північ.

Пізніше стало відомо про роботу ППО через "Шахед", що був зафіксований в околицях Львова. О 03:36 глава Львівської ОВА Максим Козицький заявив про відбій тривоги, а львівський мер Андрій Садовий у своєму Telegram подякував за роботу оборонців неба через ворожий "Шахед" та зазначив, що "це було гучно!"

Станом на зараз карта повітряної тривоги в Україні виглядає так:

Через атаку "Шахедів" по Україні повідомляють про роботу ППО, є збиття

Атака "Шахедів" 18 червня

Нагадаємо, російські загарбники застосовують ударні безпілотники іранського виробництва типу "Шахед" (маркуються в росармії як "Гєрані") для повітряних атак по Україні мало не щодня.

Так, минулої ночі ворог запускав для ударів по Україні 10 таких дронів-камікадзе. Силами і засобами протиповітряної оборони ЗСУ усі ворожі безпілотники були збиті. Бойова робота із відбиття повітряної атаки тоді тривала над Запорізькою та Дніпропетровською областями.