ua en ru

"Чекає Севастополь, чекає Камчатка". Данілов опублікував інтригуюче відео випробувань озброєння

"Чекає Севастополь, чекає Камчатка". Данілов опублікував інтригуюче відео випробувань озброєння Фото: секретар РНБО Олексій Данілов (Getty Images)

Секретар РНБО Олексій Данілов заінтригував українців відео, на якому йде випробування озброєння. Він не уточнив, яку саме зброю тестували.

Як повідомляє РБК-Україна, відео він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

На опублікованих кадрах видно, що випробування відбувались вночі. Данілов не вказав, яку саме зброю випробовували і де це відбувалось. Однак повідомив, що випробування відбувалися в рамках ракетної програми президента та були успішними.

"Випробування успішні, застосування ефективне", - написав він.

Секретар РНБО підписав відео словами "Ждет Севастополь, ждет Камчатка, ждет Кронштадт…" - це слова з пісні "Там за туманами" російської групи "ЛЮБЕ", яка є улюбленою групою російського диктатора Володимира Путіна. Цікавий і той факт, що в українському інфопросторі дана пісня асоціюється зі звільненням від російських окупантів.

Зокрема, у соцмережах її часто використовують як супровід до відео з вибухами у Росії, які останнім часом відбуваються все частіше.

Знищення С-400 в Криму

23 серпня в Оленівці, на заході Криму, пролунало близько 7 вибухів, внаслідок чого піднявся густий клуб диму. Пізніше стало відомо про те, що удар припав на військову частину росіян.

В розвідці додали, що нашим воїнам вдалось знищити комплекс С-400 "Тріумф" у Криму.

Як розповіла на наступний день речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, окрім "Тріумфу", військові знищили або ж пошкодили ще три ворожі пускові установки С-300.

Пізніше з'явилась інформація, що для знищення "Тріумфу" могли використати ракети українського виробництва "Нептун". Також у ЗМІ з'явилась інформація, що Україна вдосконалює ракети "Нептун", щоб вони могли долетіти до Москви та інших віддалених регіонів Росії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.