ua en ru

Частина України буде зі світлом щонайменше до вечора: список областей

Частина України буде зі світлом щонайменше до вечора: список областей Фото: у частині областей України відмінили відключення світла (GettyImages)

У понеділок, 2 січня, у семи областях України скасували відключення світла. Але ситуація може змінитися.

РБК-Україна зібрало все, що відомо на зараз.

Запоріжжя

Протягом дня електроенергію у Запоріжжі та області не вимикатимуть до 18:00.

"Наразі обсяги енергоспоживання по Запорізькій області знаходяться у межах лімітів, доведених на сьогодні НЕК "Укренерго", - йдеться в повідомленні.

Вінниця

Частково скасовано обмеження електроспоживання і у Вінниці та регіоні. Так, обленерго оновило графік знеструмлень на 2 січня.

Зміни в графіку є наступними:

  • 1 черга: 18:00-20:00;
  • 2 черга: 20:00-22:00;
  • 3 черга: 16:00-18:00, 22:00-00:00.

У разі невідповідності годин відключень згідно з графіком (понад 4 години, з урахуванням можливих відхилень) споживачів просять сповіщати про це АТ "Вінницяобленерго" - в особистому кабінеті, вайбер-боті, або телефонувати до кол-центру 0 800 217 217.

Оновлено. Обленерго скасувало відключення електроенергії на 2 січня.

Івано-Франківськ

"Прикарпаттяобленерго" повідомило, що попередньо до 16:00 вимкнень електроенергії за графіками не буде", - розповіла голова ОВА Світлана Онищук.

Вона додала, що після 16:00 енергетики повернуться до графіків, опублікованих раніше, якщо на той час не буде додаткових вказівок.

Оновлено. За даними Онищук, сьогодні вимкнень електроенергії згідно з графіками не очікується.

"Прикарпаттяобленерго" повідомило, що надійшла вказівка від НЕК "Укренерго" про відміну лімітів до кінця доби", - додала вона.

Але, як додала очільниця регіону, це зовсім не означає, що можна забути про економію електроенергії.

"Не користуйтесь одночасно кількома приладами, вимикайте зайве освітлення і вимикайте з розеток те, чим не користуєтесь", - звернулась вона.

Cуми

За даними голови ОВА Дмитра Живицького, 2 січня до 16:00 у Сумській області графіки погодинних відключень будуть скасовані.

"Тобто стабілізаційні обмеження не діятимуть. Із 16:00 ймовірно повернемось до графіка +4/-2", - додав він.

Оновлено. Графіки відключень світла не застосовуватимуть протягом дня по всій території області, повідомили в АТ "Сумиобленерго".

Львів

Станом на ранок у Львівській області відключень електроенергії не застосовують.

"Упродовж дня ситуація може змінюватись і почне діяти графік погодинних відключень", - додав голова ОВА Максим Козицький.

Оновлено. За даними Козицького, до кінця доби у області не вимикатимуть електроенергію.

"Це стало можливим завдяки потеплінню, адже зменшилось електроспоживання для опалення та обігріву. Однак прошу усіх використовувати електроенергію раціонально та економно", - додав він.

Миколаїв

За даними голови ОВА Віталія Кіма, наразі регіон перебуває без відключень електроенергії.

Черкаси

2 січня за відсутності обмеження ліміту потужності по Черкаській області від НЕК "Укренерго" застосовуватися графіки погодинних відключень до 16:00 не будуть.

"Зауважуємо, що у разі погіршення ситуації можливі застосування аварійних відключень", - додають в ПАТ "Черкасиобленерго".

Оновлено. Як повідомили у прес-службі "Черкасиобленерго", 2 січня до півночі по Черкаській області графіки погодинних відключень застосовуватися не будуть.