ua en ru

Частина Бучі залишилася без води до завтра: що сталося

Частина Бучі залишилася без води до завтра: що сталося Фото: водопостачання (Віталій Носач, РБК-Україна)

До 10 жовтня у домівках деяких мешканців Бучі буде відсутнє водопостачання. Його планують відновити орієнтовно до обіда.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Бучанську міську раду.

У частині Бучі було відключене частково водопостачання через аварійно-відновлювальні роботи на водогоні.

Зазначається, що без води залишаться жителі вулиць:

  • Зої Гайдай,
  • Богдана Ступки
  • Носова.

Повідомляється, що орієнтовний термін відновлення - це 10 жовтня, до 12:00.

"Просимо жителів поставитися з терпінням та розумінням", - заявили у міськраді.

Нагадаємо, що раніше ми повідомляли про те, що через постійні російські обстріли мешканцям Краматорська вода буде подаватися у домівки раз на три доби.

Станом на зараз, тарифи на водопостачання та водовідведення в Україні залежать від постачальників послуг у конкретних містах та регіонах. Ці тарифи регулюються Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

У 2023 році, після багатьох звернень комунальних підприємств, було переглянуто тарифи через зростання вартості електроенергії, матеріалів, обслуговування та інших витрат. Багато водоканалів підняли ціни на послуги, і вже в 2024 році очікується подальше коригування. Тарифи варіюються в залежності від регіону і можуть становити від 25 до 45 гривень за кубічний метр води з водовідведенням.

В Україні можна подати документи на отримання субсидії для вразливих категорій населення, які допомагають компенсувати витрати на оплату комунальних послуг, зокрема водопостачання та водовідведення.