ua en ru

Час грає проти ворога. Бої за Бахмут стали найдорожчими для РФ за всю війну, - Маляр

Час грає проти ворога. Бої за Бахмут стали найдорожчими для РФ за всю війну, - Маляр Фото: заступниця міністра оборони Ганна Маляр (facebook.com/ganna_maliar)

Бої за Бахмут стали найдорожчими для Росії за весь час повномасштабної війни. Час не грає на руку російським загарбникам.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступницю міністра оборони Ганну Маляр.

"Грамотні дії нашого командування на Бахмутському напрямку та мужність бійців зробили для ворога ці тривалі бої найдорожчими за час повномасштабного вторгнення", - написала вона.

За словами Маляр, час, зброя, техніка та величезна кількість загиблих, яку росіяни втратили з метою захопити Бахмут не виправдовують себе з точки зору військової доцільності.

"Втім, ворог не полишає свої плани та пішов на принцип і підняв ставки на шкоду собі. Це дуже "по-російськи", логікою не зрозуміти", - додала заступниця міністра оборони.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков зазначав, що окупанти щодня втрачають у середньому 500 вбитими або пораненими солдат у районі Бахмуту, що вичерпує їхні наступальні можливості.

Аналітики ISW також повідомляли, що ПВК "Вагнера" втратила значну кількість найманців в районі Бахмута.

Окрім того, президент України Володимир Зеленський пояснював, чому важливо втримати Бахмут.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.