ua en ru

"Бук" чи С-300? Експерт оцінив, чим могли збити літак Пригожина

"Бук" чи С-300? Експерт оцінив, чим могли збити літак Пригожина Фото: керівник найманців ПВК "Вагнера" Євген Пригожин (росЗМІ)

Ватажка найманців ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина могла збити російська ППО. Оскільки недалеко від місця катастрофи розгорнуто C-300.

Про це РБК-Україна розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Однією з версій падіння літака, є те, що по бізнес-джету Пригожина відпрацювала ППО. Зазначимо, напередодні про це говорили так звані Z-пабліки. Зокрема, близькі до ПВК "Вагнера" канали повідомили, що літак збили з підпорядкованого Міноборони РФ зенітно-ракетного комплексу. Оскільки недалеко від місця катастрофи розгорнуто C-300.

На думку військово-політичного оглядача групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка, Legacy 600 збили з "Бука" або С-300/400, які прикривають Москву.

"Ми бачили, як падав літак, за ним був шлейф від палаючого двигуна. Найімовірніше, ураження було безпосередньо по ньому. "Бук", наприклад, орієнтується на перехоплення за траєкторією, тобто ураження було б по кабіні пілотів. У даному випадку ураження великою кількістю елементів по двигуну і фюзеляжу, найімовірніше, говорить про С-300 або С-400", - стверджує він.

Видання Financial Times із посиланням на неназваного західного чиновника пише про наявність даних про те, що літак Пригожина збив російський комплекс ППО.