ua en ru

Британія розширила санкції проти судів та організацій, пов'язаних із російським СПГ

Британія розширила санкції проти судів та організацій, пов'язаних із російським СПГ Ілюстративне фото (УНІАН)

Велика Британія ввела санкції проти п'яти суден і двох організацій, пов'язаних із транспортуванням російського СПГ, включно з проєктом "Арктик СПГ 2". Ці заходи спрямовані на скорочення фінансування, яке підтримує війну Росії проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу уряду Британії.

СПГ відіграє ключову роль в економіці Росії, будучи важливим джерелом доходів для країни. Зокрема, Москва прагне збільшити свою частку на світовому ринку СПГ з 8% до 20%. Однак Великобританія, спільно зі США та Євросоюзом, раніше вже ввела обмеження на проект "Арктик СПГ 2", що змусило його скоротити виробництво.

Нові санкції націлені на компанії і судна, які беруть активну участь у російських енергетичних проєктах, найважливіших для майбутнього виробництва СПГ. Загалом Велика Британія ввела санкції проти 15 суден і організацій, пов'язаних із російським СПГ. Сьогоднішні заходи стосуються таких суден:

  • PIONEER (IMO 9256602)
  • ASYA ENERGY (IMO 9216298)
  • NOVA ENERGY (IMO 9324277)
  • ПІВНІЧНЕ НЕБО (ІМО 9953523)
  • SCF LA PEROUSE (IMO 9849887)

Також під санкції потрапили оператори цих суден:

  • OCEAN SPEEDSTAR SOLUTIONS OPC - оператор суден PIONEER і ASYA ENERGY
  • WHITE FOX SHIP MANAGEMENT - оператор судна ПІВНІЧНЕ НЕБО

Згідно з британським законодавством про санкції, перерахованим суднам заборонено доступ до портів Великої Британії, і вони можуть зіткнутися з низкою інших обмежень, включно з арештом і відмовою в реєстрації.

Санкції проти російського СПГ продовжують залишатися важливим елементом міжнародного тиску на Росію в контексті її агресивних дій в Україні.