ua en ru

Бої під Кремінною. Сирський показав, як гранатометники "працюють" по позиціях ворога

Бої під Кремінною. Сирський показав, як гранатометники "працюють" по позиціях ворога Фото: Сирський показав роботу гранатометників під Кремінною (Getty Images)

Українські захисники продовжують стримувати штурми окупантів на Лимоно-Куп'янському напрямку. Зокрема, активні бої точаться у Серебрянському лісі під Кремінною у Луганській області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського.

Командувач показав роботу бійців роти вогневої підтримки Ковельського батальйону Волинської бригади тероборони (100 ОБрТрО).

На опублікованому відео захисники відпрацьовують з гранатометів по ворожих позиціях у Серебрянському лісі у Луганській області.

Варто зазначити, що бої у Серебрянському лісі точаться вже тривалий час. Минулої осені, коли ЗСУ заходили зі звільненого Лимана, лісництво розглядали як плацдарм наступу на Кремінну. Але російські війська підтягнули свої резерви.

Бої на Лимано-Куп'янському напрямку

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, окупанти не покидають можливості прорвати оборону ЗСУ у Луганській області. Останніми тижнями бої на Лимано-Куп'янському напрямку знову активізувалися.

Також аналітики ISW проаналізували геолокаційні кадри російських окупантів, які свідчать, що ті просунулися на схід від Котлярівки у Харківській області.

При цьому речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий зазначив, що на вказаному напрямку не спостерігається значного загострення, хоча тривають інтенсивні бої.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.