ua en ru

Блокада кордону Польщі та України: в ЄК анонсували зустріч Координаційної платформи

Блокада кордону Польщі та України: в ЄК анонсували зустріч Координаційної платформи Фото: в ЄК анонсували зустріч Координаційної платформи щодо блокади кордону Польщі та України (Getty Images)

Європейська комісія вже завтра, 20 лютого, проведе зустріч Координаційної платформи щодо відновлення імпорту української агропродукції до Польщі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву спікера ЄК Олофа Гілла під час брифінгу.

Коментуючи протести на кордоні Польщі та України, він нагадав, що у демократичних країнах дотримуються права на мирні демонстрації. Але в ході подібних демонстрацій немає місця насильству - за це відповідає влада країн-членів.

"Найбільш ефективним форумом, який може розглянути ці складні проблеми (заборона імпорту агропродукції з України і блокада кордону - ред.) та знайти тривалі рішення на середню та більш віддалену перспективу, є спільна Координаційна платформа, яка зустрінеться вже завтра", - розповів Гілл.

Він пообіцяв, що Єврокомісія надасть інформацію щодо підсумків зустрічі Координаційної платформи.

Що передувало

Нагадаємо, ще минулого року Польща припинила імпорт української агропродукції. Це було пов'язано з тим, що такі поставки сильно впливали ціни всередині країни і викликали невдоволення у фермерів.

При цьому фермерів не влаштували такі обмеження. Нещодавно вони вкотре розпочали блокаду кордону Польщі з Україною на низці пунктів пропуску, через що сильно ускладнило рух вантажівок.

Завтра, 20 лютого, фермери планують заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною.

Більш детально про це - у матеріалі РБК-Україна.