ua en ru

Блінкен вирушає на Близький Схід просувати перемир'я в Газі та Лівані

Блінкен вирушає на Близький Схід просувати перемир'я в Газі та Лівані Фото: Ентоні Блінкен (Віталій Носач, РБК-Україна)

Держсекретар США Ентоні Блінкенсьогодні вирушить з візитом на Близький Схід. Його ціль - просувати перемир’я у Газі, а також припинення бойових дій у Лівані.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву речника Держдепу США Метью Міллера.

За його словами, Блінкен планує відвідати Ізраїль. Окрім цього у нього заплановано візити в інші країни регіону. Там він буде обговорювати важливість припинення війни в Газі, звільнення всіх заручників і полегшення страждань палестинського народу.

Блінкен також обговорить необхідність досягнення дипломатичного врегулювання конфлікту між Ізраїлем та "Хезболлою" у Лівані.

"Секретар також обговорить необхідність досягнення дипломатичного врегулювання конфлікту між Ізраїлем і Хізбаллою", - розповів Міллер.

Операція у Секторі Газа

7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, загинуло понад тисячу людей, сотні взято в заручники. У відповідь Ізраїль розпочав військову операцію в секторі Газа. Пізніше ХАМАС звільнив 120 заручників в обмін на палестинських в'язнів.

ООН підтвердила випадки сексуального насильства. ФБР і Міністерство внутрішньої безпеки США попередили про можливі нові акти насильства через загострення ситуації на Близькому Сході.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.