ua en ru

Блінкен відвідає Ізраїль, щоб не допустити зриву переговорів щодо Сектору Газа

Блінкен відвідає Ізраїль, щоб не допустити зриву переговорів щодо Сектору Газа Фото: державний секретар США Ентоні Блінкен (Getty Images)

Державний секретар США Ентоні Блінкен цими вихідними відвідає Ізраїль, де обговорить підготовку до чергового раунду переговорів з укладення угоди про припинення вогню в Секторі Газа.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Під час свого дев'ятого візиту в регіон з початку війни у жовтні 2023 року, глава американської дипломатії зустрінеться з ізраїльськими чиновниками.

"Держсекретар Блінкен підкреслить критичну необхідність для всіх сторін у регіоні уникати ескалації або будь-яких інших дій, які можуть підірвати можливість остаточного укладення угоди", - зазначив прес-секретар Держдепартаменту Ведант Патель.

Після дводенних переговорів у Катарі, до кінця наступного тижня міжнародні посередники планують відновити переговори про припинення вогню в Каїрі (Єгипет).

Великим знаком питання зараз є ХАМАС, який не відправив свого представника на останні переговори. Речник угруповання звинуватив Ізраїль у висуненні нових умов для підриву переговорів.

Прем'єр-міністр Катару шейх Мохаммед бін Абдулрахман Аль Тані у четвер провів переговори з виконуючим обов'язки міністра закордонних справ Ірану Алі Багері Кані.

Міністерство закордонних справ Катару повідомило, що Аль Тані наголосив на необхідності спокою і деескалації в регіоні.