ua en ru

Bild оприлюднив запис розмови Рогозіна про удар космічною ракетою по Україні

Bild оприлюднив запис розмови Рогозіна про удар космічною ракетою по Україні Фото: Дмитро Рогозін, колишній глава "Роскосмосу" (Getty Images)

Колишній глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін пропонував ударити по одному з українських міст космічною ракетою. З'явився запис розмови.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bild.

Згідно з записом, який оприлюднило видання, Рогозін обговорював із гендиректором ракетно-космічного центру "Прогрес" Дмитром Барановим технічні деталі удару ракетою-носієм по великому місту України.

Зокрема, їх хвилювали ризики, пов'язані з можливим падінням частин ракети на територію Росії, а також неточність такого задуму - відхилення при ударі по цілі могло становити від 50 до 100 кілометрів.

Що передувало

Нагадаємо, вчора, 24 жовтня, видання Bild стверджувало, що у його розпорядження потрапили записи розмови Рогозіна з Барановим, на яких вони обговорювали ідею вдарити по Україні космічною ракетою. На її борт хотіли помістити авіабомби та керовані боєголовки.

Пропозицію нібито пізніше передали російському диктатору Володимиру Путіну.

На чутки вже відреагували у Головному управлінні розвідки Міноборони України. Представник ГУР Андрій Юсов припустив, що така розмова справді могла відбутися, а також порівняв Рогозіна з "мавпою з гранатою".