ua en ru

Безкоштовне навчання за ваучерами: Кабмін пропонує розширити програму

Безкоштовне навчання за ваучерами: Кабмін пропонує розширити програму Фото: Кабмін пропонує розширити програму безкоштоного навчання (freepik com)

В Україні хочуть розширити програму безкоштовного навчання за ваучерами. Зокрема, пропонується надавати безробітним допомогу в період професійної підготовки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на представника уряду у Верховній Раді Тараса Мельничука в Telegram.

Уряд схвалив законопроект про підвищення конкурентоспроможності на ринку праці шляхом професійного навчання.

Законопроектом пропонується надати право переселенцям працездатного віку та особам з інвалідністю отримати ваучер на навчання без врахування вимоги щодо відсутності підходящої роботи.

Також Кабмін пропонує надавати ваучери на безкоштовне навчання учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни незалежно від дня звільнення.

Крім того пропонується, надавати ваучери, особам віком старше 35 років, а безробітним, які проходять професійне навчання за направленням центру зайнятості, допомогу в період професійної підготовки.

Передбачається розширити перелік видів соціальних послуг, доповнивши його послугою "оцінювання і визнання результатів навчання (зокрема, здобутих шляхом неформальної чи інформальної освіти), присвоєння/підтвердження відповідних професійних та часткових професійних кваліфікацій для зареєстрованих безробітних".