ua en ru

У Бейруті пролунали вибухи через ізраїльську атаку на нового лідера "Хезболли", - Axios

У Бейруті пролунали вибухи через ізраїльську атаку на нового лідера "Хезболли", - Axios Фото: новий ватажок "Хезболли" Хашим Сафі ад-Дін став ціллю ізраїльського удару по Бейруту (wikipedia.org)

Ізраїльська авіація здійснила удар по столиці Лівану Бейруту у середу пізно ввечері. Ціллю атаки міг бути ймовірний новий ватажок організації "Хезболла" Хашим Сафі ад-Дін, який замінив на посаді ліквідованого раніше Хасана Насраллу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Axios.

За словами трьох ізраїльських чиновників у розмові з американським виданням, авіаудар ЦАХАЛ був цілеспрямованою атакою проти глави виконавчого комітету "Хезболли" ад-Діна.

Він є провідною фігурою цієї парамілітарної ісламістської організації та партії, та є двоюрідним братом Насралли, про ліквідацію якого в результаті обстрілу Бейруту стало відомо 28 вересня.

Ізраїльський чиновник сказав Axios, що Хашим Сафі ад-Дін перебував у бункері глибоко під землею під час нинішнього удару. Й наразі неясно, чи загинув він під час атаки.

Додамо, ліванська преса пише, що ізраїльський удар був набагато масштабнішим, ніж той, у результаті якого минулого тижня було вбито Насраллу у Бейруті.

Наразі немає точних даних щодо кількості постраждалих від авіаудару по ліванській столиці.

Додамо, в мережі оприлюднили відео про цей удар по Бейруту.