ua en ru

У Байдена заявили про збільшення кількості своїх військових у Європі на 20 тисяч

У Байдена заявили про збільшення кількості своїх військових у Європі на 20 тисяч Фото: представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі (GettyImages)

Сполучені штати Америки збільшили присутність своїх військ у Європі на 20 тисяч військових. Втім, направляти додатковий контингент у Польщу поки не планують.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на координатора стратегічної комунікації Білого дому з питань національної безпеки і оборони Джона Кірбі в інтерв’ю RMF.

"На сьогодні у мене немає заяв щодо пересування військ. Ми вже збільшили свою присутність на європейському континенті на додаткові 20 тисяч осіб, і ми створимо механізми для збереження цих 20 тисяч у Європі на ротаційній основі, але я не маю жодних заяв щодо Польщі", - зазначив Кірбі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що уряд Нідерландів перекине вісім винищувачів F-35 до Польщі наприкінці січня у рамках зусиль НАТО з охорони повітряного простору.

Також ми писали про те, що Бундесвер розпочне переміщення перших двох із трьох обіцяних ескадрилій зенітно-ракетних комплексів Patriot з Німеччини до Польщі для зміцнення східного флангу НАТО.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.