ua en ru

Байден заперечив, що стримує Нетаньяху від наземної операції в Газі

Байден заперечив, що стримує Нетаньяху від наземної операції в Газі Фото: президент США Джо Байден (Getty Images)

Президент США Джо Байден спростував надсилання заяв про відтермінування наземної операції прем'єр-міністру Ізраїля Бенжаміну Нетаньяху.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

Президент США Джо Байден заявив, що сказав прем'єр-міністру Ізраїлю, що якщо є можливість забезпечити звільнення заручників у Газі до потенційної наземної операції, він повинен це зробити.

Проте, за даними видання, американський президент категорично заявив, що не вимагав від Нетаньяху запевнень у тому, що він не буде проводити наземну операцію, поки заручники залишаються під вартою.

"Я сказав йому, що якщо є можливість визволити цих людей безпечно, він повинен це зробити... Це їхнє рішення, але я не вимагав цього", - сказав Байден у Білому домі.

Байден також сказав, що він не довіряє цифрам, щодо загиблого цивільного населення, яке надало підконтрольне ХАМАСу Міністерство охорони здоров'я Гази, однак наголосив, що Ізраїлю необхідно зосередитися на знищенні лідерів ХАМАСу, коли країна реагує на терористичні атаки цього місяця.

"Я не маю жодного уявлення про те, що палестинці говорять правду про те, скільки людей загинуло... Я впевнений, що загинули невинні, і це ціна ведення війни", - сказав Байден.

Наземна операція Ізраїлю

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики ХАМАС розпочали вторгнення до Ізраїлю. Вони викрадали та вбивали мирних жителів, а відео своїх звірств публікували у соцмережах.

У відповідь Армія оборони Ізраїлю оголосила початок операції проти ХАМАСу, метою якої є знищення терористів. ЦАХАЛ вже завдав ударів по місцях дислокації бойовиків у Секторі Газа.

Також планується наземна операція у Секторі Газа. Наразі на кордоні Ізраїль зосередив сотні одиниць військової техніки.

Але сьогодні, 25 жовтня, у ЗМІ з'явилася інформація, що Нетаньяху готовий відкласти введення військ в Сектор Газа для того, щоб приділити більше часу переговорам щодо заручників.

За інформацією ЗМІ, президент США хотів домогтися відстрочки наземної операції Ізраїлю, щоб гуманітарна допомога була надана якомога більшій кількості палестинців, а з Сектору Газа змогли виїхати понад 500 американських громадян, які зараз застрягли там.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.